head
 

Tisztelt látogató! Engedje meg, hogy néhány mondatban bemutassam a Dróthuszárok kerékpáros csapatát és néhány szóban magamat is. Horváth Gábor vagyok, a Dróthuszárok szervezője, túravezetője, videósa, honlap szerkesztője, egyszóval mindenese.

A Dróthuszárok az első túrájukat 2000-ben tették meg és mindjárt Európa egyik legszebb kerékpárútján Passau és Hegyeshalom között. Ekkor még csak három fő alkotta a csapatot. Az évek folyamán a csapat bővült. Kollégák, ismerősök, barátok, a netről megismert ismeretlenek és az álltaluk hozzánk csatlakozott kerékpárosok alkotják Többségünk budapesti, de található a csapatban veszprémi, mohácsi, pécsi, és  Szarvason lakó kerékpártúrázó is.

Van közöttünk orvos, egyetemi oktató, jogász, óvónő, nővér, köztisztviselő, informatikus, agrármérnök, gyógypedagógus és diák, a 12 évestől a 65 éves korosztályig.

A résztvevők létszáma és összetétele a túrákon változó, néha csak 2-3 résztvevő van és vannak alkalmak amikor majdnem minden csapattársunk részt vesz a túrán. A kezdetekben a Dunakanyarban túráztunk, ám néhány év után ott már minden számba jöhető célpontot bejártunk és újabb ismeretlen tájak felé fordultunk. Egyre messzebb merészkedtünk a fővárostól. Mára szinte bejártuk az ország minden tájegységét. A teljesség igénye nélkül: eljutottunk az Őrségbe, az Alpokaljára, a Balatonhoz, a Fertő tóhoz, elkalandoztunk a Bükkbe, Bakonyba, bejártuk a Mecsek lankáit, megismerkedtünk Mohács és  környékével és többször részt vettünk a Bükki Nemzeti Park által szervezett Szilvásvárad - Aggtelek kerékpártúrán. Jártunk az Inn folyó völgyében, a Salzkammerguti tavaknál, a Bodenseenél, a Wörthi-tónál, ketten pedig végigkerékpároztuk a  Duna völgyét a forrástól Donaueschingentől Bécsig, 2006-ban 6 napot töltöttünk Ausztriában, Bécsben és környékén kerékpározva.

A kerékpártúrák kora tavasztól késő őszig zajlanak, általában a hétvégeken pattanunk nyeregbe. Minden évben szervezünk 2-3 napos túrákat, gyakorta a hosszú hétvégeken, nyáron pedig egy hosszabb túrát teszünk. Az ősz beköszöntével tavaszig kirándulásokkal színesítjük az éves programunkat.

A kerékpártúrák alatt napi 60-70 kilométert kerekezünk, és felkeresünk minden utunkba eső fontosabb kulturális műemléket, érdekességet, hogy ne csak a testünket edzzük, hanem ismereteinket és műveltségünket is gyarapítsuk. Az utóbbi időkben már DVD-én és filmen is megörökítjük az érdekesebb túrákat.

Utazásainkat ritkábban vonattal, a kerékpárokkal együtt utazva szervezzük, töbnyire azonban a csapattagok saját autóikkal, a költségeket egymás között szétosztva valósítjuk meg.

Minden év januárjában, februárjában formát öltenek a következő szezon túratervei. Elkezdődik a felkészülés, a túraútvonalak feltérképezése (minden lehetséges információforrást igénybe véve). Márciusban a tavasz első fuvallatára nyeregbe pattanunk, hogy ismét újabb és még újabb vidékét fedezzük fel hazánknak és Európának.

Szeretettel várunk magunk közé mindenkit, akit megérintett a kerékpártúrázás nagyszerűsége. Egyedülállókat, párokat, családokat, férfiakat, nőket, gyerekeket, a 9 évestől a 99 éves korig.

Jelszónk a régi!    Nyeregbe! Hajtás pajtás!

Elérhetőség: Horváth Gábor    Telefon: 20-927- 4224

e-mail: drothuszarok@freemail.hu

 

 

 

 

 

 

 

Túravezető, szervező