Fotó album

2018. 04. 14-én tartottuk a Dróthuszárok szezonnyitó kerékpártúráját, "Együtt bringázik a család" mottó jegyében. Ez a kerékpártúráink történetében egy új színfolt volt. Még sohasem próbáltunk ilyen változatos korösszetételben kerékpározni. A Dróthuszárok apraja-nagyja nyeregbe pattant, hogy Tatabányáról indulva az Által-ér völgyi kerékpárúton eljusson Tatára, a vizek városába. Körbe kerekezve a tatai Öreg-tavat és kitérőt téve, megcsodálva a gyönyörű ligeteivel, sétányaival, és műromjaival népszerű romantikus Cseke-tavat.

Soha ilyen későn nem volt még szezonnyitó kerékpártúra. A gyerekekhez igazodva próbáltunk olyan helyszínt, terepet, távot és időpontot találni, ahol kicsik és nagyok szívesen kerékpároznak. Így esett a választás a Tatai-tóra.
Kora nyarat idéző időben, Tatabányáról, a kerékpárút kezdeténél található szupermarket parkolójából, indultunk, összesen huszonheten.  Minden korosztály képviseltette magát. Szülők, nagyszülők, óvodások, kis iskolások, tinédzserek. Kerékpáron, vagy gyerekülésben, a kerékpár csomagtartóján vagy éppen a kerékpáros utánfutóban ülve, téve meg a 25 kilométer hosszú túrát. A most inkább pataknak látszó Által-érrel párhuzamosan vezető hangulatos kerékpárúton értük el az Öreg-tavat. A napsütés sok embert csalogatott ki a tó partjára, de a gyerekek nagyon ügyesen közlekedtek a nagy gyalogos forgalom közepette is. Persze az ifjúság tagjai között útközben is ment a locsi-fecsi. „Te hányasba mész, várj meg, menjünk együtt” hangzott el többször is útközben. Így jutottunk el rövid egy óra alatt 10 kilométer megtétele után a Cseke-tóhoz.
A tavat a körbevezető sétányon megkerülve, 30 perc elteltével ismét az Öreg tó partján a Tatai-vár előtt álltunk. Öt kilométert bringázva magunk mögött hagytuk az Öreg-tavat. A tó déli csücskénél számtalan büfé, vendéglő, lángosos, halárus várja a kirándulókat. Ráérősen, az idő és a még megteendő táv szorításától mentesen, mi is hosszasan elücsörögtünk, beszélgetve, az egyik vendéglátóhely kerti asztalainál, tudva, hogy a hátralévő 7 kilométert már egyhuzamban mindenki könnyedén meg tudja majd tenni. A visszafelé vezető út már ismerős volt. Csak a kerékpárút forgalma lett nagyobb az odafelé vezetőnél, köszönhető a kellemes délutáni napsütésnek. Kicsik és nagyok, együtt bringázva, 14.30-ra érkeztünk vissza az indulási pontra.
Már most el lehet kezdeni gondolkodni a második Együtt bringázik a család helyszínén. Úgy tűnik, hogy erre a „műfajra” is komoly igény van.

 

 


 


 

 

Kapcsolat
Aktuális
Éves program
Itiner

ItinerA kirándulás útvonala
nagyobb térképen való megjelenítése

Download GPS track file